Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

україна єс

polemika.com.ua

П'ятниця, 12 вересня 2014, 11:08

Угоду про асоціацію буде ратифіковано 16 вересня

україна єс

Президент України Петро Порошенко розповів, що Верховна Рада ратифікує Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом 16 вересня.

Про це він повідомив, виступаючи на 11-ї щорічній Ялтинській Європейській Стратегії (YES), яка нині відбувається у Києві, передає "Голос України".

Президент Європарламенту Мартін Шульц, котрий теж є гостем YES, підтвердив, що ратифікація відбуватиметься синхронно в українському і європейському парламентах.

Нагадаємо, напередодні Росія представила Києву і Брюсселю список своїх вимог щодо зміни підписаної Угоди про асоціацію Україна-ЄС. При цьому Росія наполягає на їх пакетному прийнятті, ще до ратифікації Угоди парламентами. Документ з довгою назвою "Пропозиції російської сторони щодо внесення поправок Угоди про асоціацію між ЄС та державами -- членами ЄС з одного боку та Україною з іншого боку в цілях мінімізації ризиків, що виникають від набрання чинності зазначеної угоди" вмістився на 60 сторінках. Аналіз документа свідчить, що Росія хоче виключити з взаємної лібералізації торгівлі України з ЄС (відмовитися від скасування або значного зменшення імпортних мит -- ред.) ряд товарів -- всього 2376 тарифних ліній з 11600, зазначених в Угоді про асоціацію. Тобто, Москва пропонує Києву і Брюсселю вилучити з їх вільної торгівлі більше 20% товарів.

Обгрунтованість таких вимог Москви сьогодні у Брюсселі обговорюватиме міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час тристоронньої зустрічі Україна-ЄС-Росія щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 уряд Азарова відмовився від угоди про Асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.