Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

земельна ділянка

peritus.com.ua

Понеділок, 15 вересня 2014, 10:26

Прокуратура змусила сільраду повернути громаді 88 га землі

земельна ділянка

За втручання прокуратури Яворівського району Мальчицька сільська рада повернула територіальній громаді майже 88 га землі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, під час проведення перевірки встановлено, що вказаним органом місцевого самоврядування в серпні 2013 року прийнято рішення про передачу приватній структурі права на управління спадщиною ( не витребуваних земельних часток (паїв) померлих громадян, які знаходяться за межами населеного пункту. Йдеться про майже 88 га землі, вартістю більше півмільйона гривень. В подальшому на підставі цього рішення укладено договір оренди.

Зважаючи на те, що вказане рішення сільської ради суперечить вимогам Земельного кодексу України та прийняте з перевищенням повноважень прокуратурою Яворівського району внесено подання. На даний час, за результатами його розгляду незаконне рішення Мальчицької сільської ради скасовано та відповідно розірвано договір оренди землі.

Таким чином, за втручання прокуратури згадану земельну ділянку повернуто територіальній громаді села.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.