Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти

centerpk.ck.ua

Понеділок, 15 вересня 2014, 15:33

Прокуратура знайшла порушення прав дітей при оздоровленні у таборах

діти

Цьогоріч органами влади та місцевого самоврядування Львівщини не забезпечено належної реалізації прав дітей, насамперед пільгової категорії, на оздоровлення.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, без відповідного реагування посадовців залишились порушення законодавства щодо створення безпечних умов перебування в оздоровчих закладах: відсутність повноцінного харчування, використання продукції без документів, що підтверджують її якість та безпеку, недотримання санітарно-гігієнічних норм і правил. Зокрема, вказані факти виявлено у дитячих відпочинкових таборах Галицького, Шевченківського районів м.Львова, а також Дрогобицького, Сколівського та Яворівського районів.

Крім цього, продовжують мати місце випадки порушень при виділенні путівок до Українського дитячого центру «Молода гвардія». З’ясовано, що Дрогобицькою, Золочівською, Кам’янка-Бузькою та Миколаївською райдержадміністраціями не забезпечено скерування на відпочинок у вказаний центр жодної дитини-сироти та позбавленої батьківського піклування.

Водночас, посадовими особами управління праці та соціального захисту населення Яворівської РДА безпідставно та незаконно надано за рахунок державного бюджету путівки на оздоровлення в УДЦ «Молода гвардія» 2 неповнолітнім, які не перебували на диспансерному обліку в медичних установах. За фактом службової недбалості цих посадовців прокурором розпочато кримінальне провадження.
Зазначимо, що загалом за наслідками проведених перевірок органами прокуратури Львівської області, до відповідальності за порушення законодавства в окресленій сфері притягнуто 21 посадову особу органів влади та поновлено права на оздоровлення й відпочинок 230 дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.