Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

залізнична станція

networkrail.co.uk

Середа, 17 вересня 2014, 15:52

У Львові доступність залізничного вокзалу для інвалідів перевірять експерти з Європи

залізнична станція

19 вересня до Львова прибудуть європейські експерти для того, щоб провести аудит пасажирського залізничного вокзалу станції «Львів» ДТГО «Львівська залізниця» щодо визначення доступності будівель і споруд та надання послуг для маломобільних пасажирів.

 

Про це розповів Ярослав Грибальський, голова правління громадської організації Львівська обласне відділення Українського фонду „Реабілітація інвалідів”.

Попередньо експерти побувають у Києві та Одесі. Основна мета їхнього візиту в Україну іноземних експертів - проведення аудитів доступності залізничної інфраструктури та транспорту для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на залізничних вокзалах станцій «Київ – Пасажирський», «Львів» та «Одеса» а також проведення семінару на тему: «Доступ до залізничного транспорту для маломобільних осіб».

Цей візит проходитиме упродовж 16 - 19 вересня у рамках технічної допомоги Європейського Союзу, а саме інструменту Twinning: «Надання інституційної підтримки Міністерству інфраструктури України з питань підвищення ефективності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні».
За підсумками проведеного аудитів будуть підготовлені плани-графіки щодо усунення недоліків, виявлених під час аудитів.

Загалом протягом 2015 - 2016 року близько 20 найбільших пасажирських залізничних станцій будуть перевірені щодо доступності для маломобільних осіб. Таке рішення ухвалено під час наради в Мінінфраструктури 14.08.2014, яка відбулась за результатами проведеного аудиту вокзалу станції «Київ–Пасажирський» ДТГО «Південно-Західна залізниця».

Окрім того, у рамках семінарів відбудуться презентації з доступності інфраструктури, з доступності до рухомого складу для представників Укрзалізниці, залізниць, Мінінфраструктури, місцевих органів влади та об'єднань інвалідів. а також відвідування залізничного вокзалу з метою вироблення рекомендацій щодо доступності.

Організатори мають на меті забезпечити відповідні органи, громадськість та залізничні підприємства оглядом законодавства ЄС у регулюванні щодо цієї проблеми, а також практичні рекомендації, досконалий дизайн трьох найбільш значущих пасажирських залізничних станцій України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.