Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

філія УМГ "Укртрансгаз" у Львові

Середа, 17 вересня 2014, 11:29

Активісти знову намагалися "звільнити" директора філії УМГ "Львівтрансгаз" Мельника

філія УМГ "Укртрансгаз" у Львові

Організоване Громадянською компанією "Платформа вільних людей" пікетуванння філії УМГ "Львівтрансгаз" з вимогою звільнення її директора Леоніда Мельника відбулося 16 вересня по вул.Рубчака, 3.

В пікеті прийняло участь близько 170-200 осіб, повідомляє прес-служба "Платформи".

Завданням пікетувальників було - в прмусовому порядку виконати оприлюднене 12 вересня рішення народної люстрації.

На підтримку учасників заходу приєдналися колишін народні депутати Ярослав Кендзьор і Олекса Гудима, які розділили позицію пікетувальників.

Працівники Служби безпеки підприємства разом із невстановленими особами чинили спроби зашкодити організаторам та учасникам заходу потрапити в приміщення підприємства для складання Леонідом Івановичем заяви про звільнення (таку заяву для підписання Мельником виготовили організатори акції у форматі А-1).

При вході на підприємство вчинилася шарпанина між прихильниками і опонентами Мельника. Учасники пікету скандували гасла "Люстрація!", "Революція!", "Віддайте нам Мельника!", "Ганьба!". Голова ГК "Платформа вільних людей" (Любомир Пелех) закликав штурмувати будівлю підприємства.

Однак, представники Мельника з огляду на народний гнів та невдоволення згодилися на прийняття делегації протестуючих та переговори з Мельником. До переговорів запрошено було народних депутатів Кендзьора та Гудиму. Пелех проінформував всіх присутніх про направлення Прем*єр-міністру, міністру Продану та губернатору Львівщини "Відкритого звернення" громадських сил Львівщини щодо необхідності звільнення Леоніда Мельника з посади директора "Львівтрансгазу" (на час пікету відкрите звернення підписали близько 15 організацій).

Під час зустрічі з Мельником ГК "Платформа вільних людей" закликала підписати заяву на звільнення. Мельник відмовився від такого. Під час розмови виникали словесні перепалки і взаємні звинувачення.
Народні депутати Кендзьор і Гудима функціонально взяли на себе зобов*язання складання офіційних заяв до міністра енергетики та вугільної промисловості п.Юрія Продана з вимогою про негайне прибуття відомчої комісії на підприємство для забезпечення провадження по справі звільнення Леоніда Мельника. Депутати запевнили громадських активістів про їхню участю в роботі такої відомчої комісії.

Нагадаємо, Мельник працював заступником керівника Львівського обласного штаба кандидата в президенти Віктора Януковича. На думку активістів, Мельник має понести покарання за адмінресурс, який він застосовував на виборах.

Активісти приписують Мельника також численні посадові зловживання. Це, зокрема, корупція та порушення тендерних процедур.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.