Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Арсеній Яценюк

Середа, 17 вересня 2014, 13:12

Гроші Львова та пенсіонерів не віддадуть бойовикам, – Яценюк

Арсеній Яценюк

Кабмін пропонує створити спеціальний фонд для відновлення захоплених районів на Сході, але на ці цілі гроші інших регіонів уряд віддавати не планує.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк, передає "Українська правда".

За його словами, для мирного врегулювання "було два варіанти: поганий і дуже поганий. Вибрали поганий".

"Чи виступаємо ми за мир? Категорично так. Надто дорого нам коштує війна. Кожен день війни нам коштує 80 мільйонів гривень", – пояснив Яценюк.

"Але треба відверто сказати, яка ціна цього миру. Легалізувати терористів "ЛНР" і "ДНР" ніхто не дасть", – додав він.

Яценюк нагадав, що законами про спецрежим на Донбасі уряд зобов'язали "фінансувати всі видатки по відновленню окремих територій Донецької і Луганської областей".

"Я дав доручення Мінфіну підготувати проект закону про створення спецфонду відновлення окремих регіонів Донецької і Луганської областей. Він має наповнюватись з пожертв українських олігархів. Друге – міжнародна донорська допомога. Третє – з держбюджету ми можемо дати гроші, якщо відновимо повністю контроль, підприємства запрацюють і почнуть платити податки", - заявив Яценюк.

За його словами, "забирати гроші у Львова", інших регіонів чи категорій громадян "уряд не буде".

"Формула запропонована дуже чітка. Скинулись – і відновлюємо. Разом. А не за рахунок скорочення витрат на решту країни", – пояснив Яценюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.