Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

андрей шептицький

credo-ua.org

Четвер, 18 вересня 2014, 12:21

У Львові постане пам'ятник Андрею Шептицькому

андрей шептицький

У Львові встановлять пам’ятник Андрею Шептицькому на площі святого Юра.

За таке рішення 53 проголосувало депутати Львівської міськради, передає кореспондент Варіантів.

Загальна площа зелених насаджень не повинна зменшитися, запевнив доповідач Яромир Самагальський.

Для пам'ятника облаштують площу, навпроти церкви святого Юра, а дорога буде проходити під стінами НУ «Львівська політехніка».

Не всі депутати бачили проект скверу та пам'ятника. Зокрема Віра Лясковська не бачила проекту, але її обурює те, що дорога проходитиме там, де зараз сквер, оскільки руйнувати сквер, який створював Андрей Шептицький, для встановлення йому пам'ятника, на думку Лясковської, є маячнею.

Проте інші депутати підтримують відповідне облаштування навколо монумента. «Якщо до 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького, йому не встановлять пам'ятник, то це буде ганьба Львову», – зазначив Любомир Мельничук.

Нагадаємо, проект скверу святого Юра викликав обурення у громади, але на пленарному засіданні був присутній культурний діяч Ігор Калинець, який схвалював таке рішення Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.