Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

личаківське кладовище

iloveukraine.com.ua

Четвер, 18 вересня 2014, 14:47

Провідника Крайового Проводу ОУН Пришляка перепоховають на Личаківському кладовищі

личаківське кладовище

11 жовтня, напередодні відзначення 72-ї річниці від створення УПА, на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря відбудеться перепоховання провідника Крайового Проводу ОУН Євгена-Андрія Пришляка.

Про це йшлося 18 вересня на нараді під головуванням заступника голови Львівської ОДА Юрія Підлісного, передає прес-служба адміністрації.

Перепоховання, яке розпочнеться з Миколаївського міського кладовища, відбудеться за згоди єдиної доньки відомого діяча Оксани Пришляк-Басистюк, завдяки клопотанню громадськості Миколаївщини і Львівщини, підтримки Львівської обласної та міської ради та Львівської архиєпархії УГКЦ та активного сприяння обласної державної адміністрації.

Громада Миколаївщини зможе попрощатися з героєм 10 жовтня у палаці культури «Цементник» з 14.00 год. У Львові церемонія перепоховання розпочнеться 11 жовтня об 11.00 год від Архикатедрального Собору Св. Юра та продовжиться урочистою ходою до Личаківського кладовища.

Захід відбудеться за участі громадськості та буде приурочено до 100-річниці від дня народження Євгена Пришляка, 72-ї річниці від створення УПА та 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

На нараді був присутній Ігор Калинець, голова Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих Петро Франко, голова обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук, голова обласної спілки політичних в’язнів України Степан Яхницький, які мали можливість за життя спілкуватися з Євгеном Пришляком.

На завершення учасники наради наголосили на необхідності звернення до Президента України Петра Порошенка щодо встановлення 14 жовтня Днем захисника Вітчизни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.