Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ратуша львів

helpintourism.com

Четвер, 18 вересня 2014, 17:32

На Ратуші встановлять меморіал Степану Паньківському

ратуша львів

Степану Паньківському, який першим підняв синьо-жовтий прапор, встановлять на фасаді Львівської ратуші на пл. Ринок,1

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив голова комісії Ярослав Музичко, під час засідання члени комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму погодили звернення департаменту містобудування ЛМР про можливість встановлення меморіальної таблиці Юрію Покальчуку на будинку №10 на вулиці Друкарській. Саме за цією адресою відомий письменник колись мешкав у Львові. З даною ініціативою звернувся завідувач кафедри української літератури ім.ак.М.Возняка – Тарас Салига.  Він нагадав, що особистий внесок Юрія Покальчука в розвиток української літератури є безцінний. Письменник переклав таких класиків, як – Гемінгвей, Борхес, Кортасар, а  також написав 20 художніх книг.    

Крім цього, депутати вирішили підтримати звернення департаменту містобудування про можливість встановлення меморіальної таблиці Степану Паньківському на фасаді Львівської ратуші на пл. Ринок,1. Нагадаємо, 1 листопада 1918 року за наказом Голови Військового Комітету, сотника Дмитра Вітовського юний Січовий Стрілець Степан Паньківський на вежі Ратуші вперше встановив синьо-жовтий прапор.

Серед іншого, члени комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму погодили звернення управління культури про розгляд та погодження внесення змін до Календарного плану загальноміських централізованих  заходів м. Львова на 2014 рік. Зі слів голови комісії Ярослава Музичка, за рахунок економії коштів пропонується перескерувати їх на потреби військових, які беруть участь в АТО. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.