Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

тарпан, дикий кінь

bizslovo.org

Субота, 20 вересня 2014, 10:01

У парку на Яворівщині успішно проживає вид коней, якому загрожує зникнення

тарпан, дикий кінь

Впродовж 5 років у Яворівському національному природному парку успішно проживають нащадки диких коней тарпанів, які занесені до Червоної книги.

Про це йшлося в ході круглого столу у Яворівському НПП, інформує прес-служба Мінекології.

"Ці дикі степові скакуни були знищені на початку ХХ століття. За відновлення зниклого виду взялися польські науковці. З особин, зібраних по селянських господарствах (у яких в різний час опинилися тарпани і дали потомство), були штучно відновлені так звані тарпановидні коні (польський коник), що зовні виглядають точно як тарпани", розповів співробітник парку Сергій Стельмах.

У 2009 році, в рамках співпраці між природоохоронними установами, до Яворівського НПП із Розточанського національного парку (Республіка Польща) було завезено 4 особини тарпановидних коней.

"Сьогодні розточанськими пагорбами тупоче табун із близько 10 особин. Цей приклад дає надію майбутнім поколінням побачити багатогранне біорізноманіття не лише на сторінках Червоної книги, але й у вільних просторах рідних теренів", зазначив Стельмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.