Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ртуть

sevastopolnews.info

П'ятниця, 19 вересня 2014, 12:09

Садовий дає 400 тисяч на оцінку впливу на довкілля переробки ртутних ламп

ртуть

Департамент містобудування Львівської міськради 12 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Євроекоскоп» на послуги оцінки впливу на навколишнє середовище лінії з переробки трубчастих та компактних енергоощадних ламп.

Вартість угоди складає 398 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пишуть «Наші гроші. Львів».

Власниками «Євроекоскоп» є львів’яни Віктор Сухой і Петро Буджак.

Дослідження проводиться в рамках проекту «Створення муніципальної системи поводження з відходами побутового електричного та електронного устаткування у місті Львові з урахуванням досвіду міста Любліна», що триватиме до початку 2015 року.

Енергоощадні лампи небезпечні тим, що містять незначну кількість ртуті. При викиданні у сміттєвий бак лампа розбивається і ртуть потрапляє у навколишнє середовище.

7 серпня цього року Департамент містобудування ЛОДА за результатами тендеру уклав угоду про придбання двох комплектів устаткування для знешкодження ртутних ламп на €723 тис. Постачальником стала шведська компанія «MRTSystemInternationalAB».

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, обладнання з переробки трубчастих та компактних енергоощадних лапм мають облаштувати у складських приміщеннях за межами населених пунктів, зокрема у Пустомитівському районі.

За даними ЗМІ, потужність обладнання дасть змогу збирати та утилізувати лампи з усього західного регіону України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.