Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хасиди

tsn.ua

Вівторок, 23 вересня 2014, 16:22

Хасиди масово їдуть в Україну на паломництво

хасиди

В Україну масово прибувають паломники-хасиди. Цього року вони відзначатимуть 5775 іудейський новий рік Рош-га-Шана, який триватиме з 24 до 26 вересня.

В місто Умань Черкаської області очікується приїзд паломників із 25 країн світу, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Незважаючи на неспокійну ситуацію на сході країни, хасиди не бояться їхати на могилу свого духовного наставника цадика Нахмана. Лише за минулу добу в столичних аеропортах було оформлено 15 рейсів з більше ніж 2200 хасидами.

На сьогодні в цих «повітряних воротах» країни очікується прибуття 25 рейсів з вірянами. Загалом цьогоріч очікується прибуття близько 25 тисяч паломників.

Переважна кількість паломників, які їдуть організованими групами, державний кордон України перетинають не лише в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», а й аеропортах Одеси і Вінниці. Незначні організовані групи слідують через пункти пропуску для автомобільного і залізничного сполучення розташовані на ділянках Львівського, Мостиського і Чернівецького прикордонних загонів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.