Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Банк

sheknows.com.au

Четвер, 25 вересня 2014, 13:03

Нацбанк визнав "Грін Банк" неплатоспроможним

Банк

24 вересня Національний банк України ухвалив рішення про виведення з ринку ПАТ "ГРІН БАНК".

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"У 2012 - 2014 роках Банк неодноразово порушував законодавство у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, проводив ризикову діяльність, а отже, створював загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку", йдеться у повідомленні.

За результатами перевірок, Нацбанк чотири рази притягав "Грін банк" та його посадовців до відповідальності (накладав штрафи, відстороняв посадову особу від посади, зупиняв окремі операції).

Загалом протягом 2013-2014 років "Грін банк" провів фінансові операції з переведення коштів у готівкову форму на загальну суму близько 20 млрд. грн.

"Водночас, з огляду на незначний обсяг депозитів населення, виведення цього банку з ринку жодним чином не позначиться на стабільності банківського сектору", повідомила прес-служба Нацбанку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.