Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

олександр довженко

forum.kinopoisk.ru

Четвер, 25 вересня 2014, 13:30

Львівщина відзначить 120-ті роковини від дня народження Довженка

олександр довженко

У четвер, 25 вересня, у відділі мистецької літератури Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Князя Романа, 32) відбудеться мистецький вечір «Талант і серце – Україні», присвячений вшануванню пам’яті Олександра Довженка. 

Захід розпочнеться о 15:30 годині, інформує прес-служба Львівської ОДА.

За ініціативи обласної контори прокату кінофільмів, буде представлена документальна стрічка «Олександр Довженко. Роздуми після життя» (режисер – М. Донець). Також журналіст-кінознавець Роман Давид розповість про невідомі сторінки життя та творчості митця, його внесок в українську та світову духовну скарбницю.

Вступне слово мистецького вечора виголошуватиме завідувач відділу мистецької літератури Надія Письменна. Загалом, гостями заходу стануть видатні митці та кінознавці, а також студенти.

З нагоди відзначення 120-річчя від дня народження генія світового масштабу, класика поетичного кіно Олександра Довженка Львівська обласна контора прокату кінофільмів проводить кінофестиваль «Полум’яне кіно Довженка». У період з 10 вересня до 22 жовтня шедеври Довженкової класики демонструються у кінотеатрах Львова та кіноустановках області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.