Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

грип

poltava.pl.ua

Четвер, 25 вересня 2014, 14:42

Масові спалахи грипу можуть початись уже за 2 місяці

грип

Наростання кількості хворих пов'язане із масовим скупченням населення в закритих приміщеннях, зокрема в школах, університетах, дитсадочках.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Олег Когут, заступник начальника ГУ Держсанепідслужби України в Львівській області.

"Ми щотижнево моніторимо кількість  хворих, результати показують, що їх кількість починає зростати з вересня.  Це пов'язане з тим, що багато людей повертаються з відпусток та приходять на роботу, діти пішли в школи та садочки, молодь - в університети. Тобто всі почали активно контактувати. Також ви вже цього тижня відчуваєте різку зміну погодних умови. Так чи інакше ми вступаємо в епідемічний сезон."

Також він додає, що зараз у м. Львів зареєстровано понад 2,9 тис. хворих, а це майже на тисячу осіб менше ніж минулого року у це самий період.

Всесвітня організація охорони здоров'я  цьогоріч передбачає три основні штами грипу, це H1N1(відомий як "свинячий грип"), мутований від нього H3N2 та  грип B.

Серед поширених причин зараження фахівці визначають переохолодження, контакти із зараженими як наслідок частого перебування у місцях масового скупчення народу.

Основним видом профілактики від небезпечних штамів грипу є вакцинація. Про яку варто подумати вже зараз.

Також лікарі радять зміцнювати імунітет гарбузом, козячим молоком, ехінацеєю та продуктами бджільництва.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.