Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

реформи

threatpost.com

Четвер, 25 вересня 2014, 16:40

У Львові презентували дорожню карту реформ для майбутнього парламенту

реформи

Сьогодні, 25 вересня, у Львові Рух ЧЕСНО та громадянська ініціатива «Реанімаційний Пакет Реформ» оприлюднили «Дорожню карти реформ для майбутнього парламенту», в якій розписані плани впровадження реформ у найважливіших галузях.

Відповідну програму оприлюднив один із засновників руху Чесно Олег Рибачук.

Зокрема, Активісти Чесно пропонують провести економічну реформу, аби створити умови для розвитку підприємства, сприяти залученню інвестицій та усунути бар'єри для виходу українських товарів на ринок Євросоюзу.

Також пропонується реформа місцевого самоврядування та децентралізації. Для її реалізації потрібно забезпечити фінансування регіонального розвитку, визначити оптимальний адміністративно-територіальний устрій тощо.

Реформа законодавства у сфері охорони довкілля передбачає узаконення утилізації небезпечних відходів, створення системи управління відходами, формування інформаційної політики про довкілля і т.д.

Реформа законодавства у сфері виборів має обмежити вплив приватного капіталу на політику, здійснити комплексне реформування та уніфікацію законодавства про вибори, забезпечити впровадження ефективних та превентивних санкцій за порушення законодавства про вибори.

Що стосується конституційної реформи, то у Чесно пропонують встановлення балансу трьох гілок влади за принципом стримань та противаг, забезпечення єдності державної політики, приведення статусу прокуратури до європейських стандартів, закріплення статусу уряду.

Реформа антикорупційного законодавства наголошує на посиленні можливостей для виявлення та кримінального переслідування корупції, посилення доброчесності та підзвітності в публічному секторі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.