Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

гія канчеллі

tatar-inform.ru

П'ятниця, 26 вересня 2014, 11:59

Львів відвідає видатний грузинський композитор Гія Канчелі

гія канчеллі

Міжнародний фестиваль сучасної музики Контрасти проведе авторський концерт видатного грузинського композитора Гії Канчелі, на якому він буде присутнім особисто.   

Про це повідомила прес-служба Львівської філармонії.

На концерті звучатиме симфонічна музика Канчелі — літургія Оплаканий вітром у версії для віолончелі з оркестром, написана спеціально для престижного німецького фестивалю Berliner Feswochen, та Сьома Симфонія – остання із грандіозного циклу, задуманого композитором як ціла епопея семи симфонічних «життів».

Напередодні концерту у Львові за участю Канчелі відбудеться низка подій:

29.09.2014, понеділок
фойє Львівської обласної філармонії
13:00 - прес-конференція за участі композитора (присвячується його приїзду до Львова та авторському концерту на «Контрастах»)

29.09.2014, понеділок
Концертний зал ім. С. Людкевича
19:00 - концерт у Львівській обласній філармонії
Триб’ют Майстру.
Гія Канчелі на Контрастах
в програмі твори Гія Канчелі:
Оплаканий вітром - літургія для альта з оркестром в перекладі для віолончелі з оркестром (1988)
Симфонія №7 Епілог (1986)

30.09.2014, вівторок
Великий зал ЛНМА ім. М. Лисенка
12:00 - творча зустріч з композитором.

Довідка. Кіноманам Канчелі відомий за саундтреками до фільмів Міміно і Кін-Дза-Дза, театралам – музикою до спектаклів Тбіліського театру ім. Ш. Руставелі Кавказьке крейдяне коло, Річард ІІІ, Макбет, Дванадцята ніч, вистави Цар Едіп Київського театру ім. І. Франка (режисер Роберт Стуруа), шанувальникам «серйозної» музики – як автор глибоких симфонічних та камерних творів, а геть усім – композитор веселої пісеньки Чіто-Гріто.

Грузинського композитора Гію Канчелі можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших композиторів сучасної музики, визнаним у цілому світі.

Народився 1935 року в Тбілісі, там же закінчив геологічний факультет університету, а потім консерваторію. З 1967 по 1986 рік він написав сім симфоній, за Четверту симфонію в 1976 році композитор отримав Державну премію СРСР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.