Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет

П'ятниця, 26 вересня 2014, 15:06

Родичі львівських прикордонників пікетували Держприкордонслужбу з вимогами ротації

пікет

Сьогодні, 26 вересня, рідні та близькі львівських прикордонників пікетували Західне регіональне управління Державної прикордонної служби з вимогою провести ротацію військових, які місяцями перебувають в зоні АТО. 

У пікеті взяло участь понад 40 людей, повідомляє кореспондент Варіантів.

Начальник Західного регіонального управління Ігор Андрусік сповістив присутніх, що за 2 – 3 тижні прийметься рішення щодо служби, відтак термін відрядження солдатів закінчиться до 25 жовтня.

«Мій чоловік перебуває на службі з 5 серпня. Обіцяли, що він зможе повернутися додому через 45 днів, але строк перебування продовжили. У нас двоє новонароджених дітей, він навіть не побачив їх перші кроки. Дуже боюсь втратити чоловіка, тяжко піднімати дітей одній» – розповіла пані Ірина.

Також рідні жаліються на умови перебування солдатів, адже на сході України почалося похолодання, тому багато військових захворіли.

Пані Любов скаржиться на невизначеність, адже досі невідомий чіткий строк закінчення служби: «Мого сина немає вдома вже понад 60 днів і я не знаю коли він повернеться. Солдатам потрібно повернутися додому, трохи відпочити, отримати психологічну підтримку, побачити своїх рідних. Ми всі хочемо побачити наказ з чіткими датами повернення наших хлопців».

Під час пікету було прийнято рішення писати заяву з вимогою оголошення чіткого строку для тих, хто несе службу у зоні АТО. На думку присутніх, це зможе прискорити повернення синів та чоловіків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.