Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гора Небесної сотні

Понеділок, 29 вересня 2014, 11:09

Гору на Львівщині перейменували на честь Небесної сотні

гора Небесної сотні

27 вересня на християнське свято Воздвиження Чесного Хреста у селі Довге Гірське відбулася традиційна Хресна хода та перейменування гори.

Про це повідомила прес-служба Дрогобицької райдержадміінстрації.

Найвищу в Дрогобицькому районі гору, що мала офіційну назву Горб (в народі – Коньова), назвали горою Небесної Сотні. Рішення про присвоєння горі імені Небесної Сотні було прийнято з ініціативи громад сіл Довге Гірське, Рибник та Майдан. Думку селян підтримала районна рада, згодом питання було вирішено на рівні Києва.

Біля підніжжя гори встановлено хрест, в який вмонтовано прогорілі камені з вулиці Інститутської в Києві.
На честь Небесної Сотні перейменували горуДрогобиччина під час подій на Майдані та війни на сході країни зазнала важких втрат - Олег Ушневич, Йосиф Шіллінг, Богдан Вайда полягли від куль снайперів на Майдані. Потому - Артур Гулик, Ігор Борис, Мар’ян Дишель, Сергій Шевчук, Юрій Комар, Іван Габчак, Тарас Зозуля, Степан Бродяк, Дмитро Лесешак поклали життя на полі бою на сході України.

Додамо, що 27 вересня, у селі Довге Гірське відбулася вже десята традиційна Хресна дорога. Участь в заході взяв владика, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії Григорій Комар, духовенство, представники Дрогобицької районної ради та райдержадміністрації, громадськість, школярі, бійці Національної гвардії України та мешканці села.

Ідея увіковічнити подвиг героїв у назві гори, висота якої 889 метрів належить громадському активістові Хосе Турчику - справжньому патріоту України та рідного краю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.