Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мінекології

m.day.kiev.ua

Вівторок, 30 вересня 2014, 12:04

Підлеглу Мохника взяли на хабарі в 14 тисяч доларів

Мінекології

Вчора, 29 вересня, в Києві правоохоронці викрили корумповану начальницю одного з управлінь Міністерства екології та природних ресурсів.

Чергове резонансне затримання провели працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно із Генеральною прокуратурою, передає прес-служба ГУБОЗ МВС України.

За словами заступника начальника ГУБОЗ – начальника антикорупційного бюро Ігоря Купранця, чиновниця вимагала 14 тисяч доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання ліцензії на переробку шкідливих відходів.

З метою маскування факту одержання хабара 35-річна жінка вирішила отримати гроші через посередника, однак навіть така схема не допомогла їй уникнути покарання.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо затримання чиновниці й посередника відповідно до ст. 208 Кримінального кодексу України та обрання подальшого запобіжного заходу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

- В цілому спецпідрозділами БОЗ цього року задокументовано 324 випадки вимагання та одержання неправомірної вигоди, серед яких 130 вчинені представниками контролюючих органів та 126 – представниками органів влади та управління, - підкреслив Ігор Купранець.

Додамо, що Міністерство екології та природних ресурсів очолює свободівець Андрій Мохник.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.