Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

ipress.ua

Вівторок, 30 вересня 2014, 14:03

На Львівщині ЦВК не забезпечило окружкоми бланками посвідчень для офіційних спостерігачів

вибори

Окружні виборчі комісії досі не отримали бланків для посвідчень офіційних спостерігачів від громадських організацій. 

З такою проблемою стикнулися представники Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області, передає прес-служба мережі.

Ще два тижні тому довготермінові спостерігачі мережі ОПОРА почали звертатися до окружних виборчих комісій з пакетом документів для реєстрації їх офіційними спостерігачами. Проте, через відсутність бланків для посвідчень окружкоми не поспішають здійснювати цю процедуру.

Нагадаємо, що ч. 8 ст. 77 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» визначає, що окружна комісія здійснює реєстрацію офіційних спостерігачів та видає їм посвідчення не пізніше наступного дня після внесення подання.

Так, ОВК №116 (Залізничний район Львова), 119 (м. Броди), 123 (м. Перемишляни) та 125 (м. Старий Самбір) прийняли документи та вчасно провели засідання, де проголосували за реєстрацію спостерігачів. Комісії №115 (Сихівський район Львова), 118 (Личаківський район Львова), 120 (м. Городок) та 122 (м. Яворів) хоч і прийняли документи від представників ОПОРИ, проте досі не проголосували за відповідне рішення. А окружком №124 (м. Сокаль) ще з 15 вересня відмовляється приймати подання, мотивуючи це тим, що члени комісії не мають на чому виписати посвідчення.

В усіх комісіях, де вже прийнято рішення по суті, спостерігачі не отримали посвідчень - ЦВК не забезпечило окружні комісії відповідними бланками.

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.