Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Галібаренко

Понеділок, 6 жовтня 2014, 16:00

Україна стає ближче до безвізового режиму: уряд підготував друк біометричних паспортів

Наталія Галібаренко

Нещодавно урядом було затверджено відповідні зразки біометричних паспортів, їх вигляд, таким чином законодавча база під випуск таких паспортів вже запущена.

Про це сьогодні, 6 жовтня, повідомила перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко на пленарному засіданні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи та України.

«Біометричні паспорти – одне з першочергових пріоритетів переговорів безвізового режиму, але це питання не є єдиним, є цілий набір вимог, які ми маємо зробити, до яких належить реформування наших органів і забезпечення безпеки кордонів і біометричних паспортів», зазначила посадовець.

За словами Галібаренко, фінансування друку зі сторони Вишеградської четвірки не передбачено, а є домашнім завданням України.

Щоправда, заступники міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки наголосили, що підтримують Україну і готові надавати експортну та консультативну допомогу на шляху до безвізового режиму з ЄС. Готові допомагати і поляки, які у 2014 році виділили 6 мільйонів доларів для України.

Представники країн Вишеградської групи висловили сподівання, що співпраця з Україною буде дуже плідною, адже зі своєї сторони вони не хочуть нав’язувати свої моделі державного устрою. За словами європейських посадовців, у їх компетенції лише реагування на нові ідеї та створення мотивації для подальших кроків.

У ході зустрічі були обговорені питання енергетичної безпеки та гуманітарної співпраці. Зокрема, йшлося про те, що вже 54 студенти з України отримали стипендії від Вишеградського фонду.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.