Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ришард Чарнецький

fakty.interia.pl

Вівторок, 7 жовтня 2014, 17:24

Віце-президент Європарламенту у Львові висловив солідарність з українським Кримом

Ришард Чарнецький

До Львова сьогодні прибув віце-президент Європейського парламенту Ришард Чарнецький.

Польський політик приїхав аби розповісти про наслідки європейських санкцій для Росії та про майбутнє України в ЄС, - повідомила прес-служба Народного фронту.

На зустріч з віце-спікером прийшов український дипломат Данило Лубківський та молодий політик євроінтеграційного напрямку Іван Матковський, якого і приїхав підтримати Чарнецький на виборах до парламенту.

Нагадаємо, що саме Ришард Чарнецький запропонував Європарламенту виключити російський рубль з міжнародного фінансового обороту та закликав Європу посилити економічний тиск на Росію.

Ришард Чарнецький також відстоював інтереси України у Європарламенті та закликав українську владу відмовитися від переговорів з терористами на Донбасі, а також докласти всіх зусиль, щоб витіснити їх за межі України.

Заступник голови Європарламенту також підтримав ініціативу надання західними державами Україні допомоги озброєнням, висловивши сподівання, що ця пропозиція буде підтримана.

На зустрічі у Львові із журналістами Чарнецький запевнив, що санкції проти Росії є дієвими, і якщо Європа і надалі не зволікатиме, то путінській імперії прийде кінець.

Віце-спікер Європармаленту також наголосив, що його позиція стосовно потреби надання Україні зброї Європою не змінилася. Політик запевнив, що Польща залишається солідарною з Україною.

«Україна є частиною Європи не тільки географічно, але також цивілізаційно і культурно. Я радий, що я у Львові, в якому не був понад 10 років, однак я хочу висловити свою солідарність з українським Донецьком, українським Іловайськом, українським Маріуполем, врешті, з українським Кримом. Пам’ятайте, ви не самі, поляки з вами» - зазначив Ришард Чарнецький.

Заступник міністра закордонних справ, Данило Лубківський, який зараз перебуває у відпустці, зазначив наскільки важливою є підтримка Польщею України. «Для нас важлива постійна і неухильна підтримка, яку ми відчуваємо з боку Польщі. Ця підтримка посилилася на Майдані, під час першого вторгнення Росії в Україну і вона є і зараз. Ця підтримка відкриває нову сторону наших відносин, де ми діємо як єдине ціле, як брати-народи, які поєднані своїм вибором, розумінням і повагою до прав людини, до демократичних норм і стандартів, до вільної економіки, до економіки процвітання» - звернувся до Чарнецького Данило Лубківський.

Ришард Чарнецький не приховує, однією з причин його приїзду до Львова є підтримка кандидата в народні дупетати України по 121 округу Івана Матковського.

З Матковським польський політик познайомився під час грузинської революції та вже разом з ним відстоював права українців на майдані.

Сьогодні увечері Чарнецький на запрошення Івана Матковського відвідав місто Дрогобич, там зустрівся з місцевою інтелігенцією, політиками та освітянами.

«Я цю людину знаю, як одного з найпалкіших прихильників України в ЄС і Польщі. Він робив, робить і буде робити все для зближення нашої країни з Європою і для поширення євростандартів на території України. Подібні намагання дають нам можливість отримати не лише безвізовий режим, а також членство в ЄС. Присутність високого посадовця Європарламенту у Львові, на мою думку, є чудовим аргументом того, що Європа нас не «кинула» і у високих коридорах Брюсселю думка про Україну є так само очевидна, як і у Львові» - наголосив Іван Матковський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.