Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

корупція

thephilanews.com

Середа, 8 жовтня 2014, 13:34

В ефірі ZIK нардеп зізнається скільки коштує прохідне місце в списку партії

корупція

Сьогодні, 8 жовтня, о 22:00 в ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK вперше пролунає сенсаційне зізнання діючого народного депутата – безпосереднього учасника політичних торгів: кому і скільки він давав грошей за місце у прохідній частині партійного списку однієї з партій?

Про це повідомила прес-служба телеканалу.

"Корупційна складова настільки відчутна в українській політиці, що на це навіть звернули увагу європейські партнери. Так, 3 жовтня інвестори великих зарубіжних компаній під час зустрічі із Президентом Петром Порошенком та прем’єром Арсенієм Яценюком висловили свої застереження щодо ведення бізнесу в нашій країні", зазначають журналісти програми.

Зокрема, голова інвестиційної кампанії «Dragon Capital» Томас Фіала поцікавився, чому попри заяви про проведення чесних виборів, місця у партійних списках продавалися за 3-4 млн доларів. «І я маю на увазі всі партійні списки, включаючи ваші», – наголосив Фіала.

Таким чином, в ексклюзивному інтерв’ю «Народному контролю» діючий нардеп надасть конкретні свідчення про торги за можливість потрапити у Верховну Раду, відверто розповість про суми, які фігурують у перемовинах. За словами депутата, ціна за потрапляння в список насправді становить не 3-4 млн грн, а 6 млн грн., причому фігурують і більші суми.

Також журналісти «Народного контролю» оприлюднять результати власних розслідувань, що підтвердять слова народного депутата.

"Правда про політичну корупцію в Україні, про український політикум, як територію великих торгів – сьогодні, 8 жовтня, о 22:00 у спецрозслідуванні «Народного контролю» на телеканалі ZIK", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, так званому "сотнику Євромайдану" Володимиру Парасюку одна з партій пропонувала 2 мільйони доларів за те, щоб включити його у свій список.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.