Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сланцевий газ

rtcc.org

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 13:12

Турянський відкинув можливість активної розробки сланцевих родовищ Львівщини в найближчі місяці

сланцевий газ

Т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський вважає, що найближчими місяцями компанія Chevron не приступить до розробки родовищ сланцевого газу на Львівщині попри те, що Нацбанк нещодавно видав їй дозвіл на відкриття рахунку. 

«Chevron приглядається, як ми переживемо цей складний період. Їм важливо, щоб тут не було спротиву, бо вони переживають за свою репутацію», - сказав сьогодні туринський під час зустрічі з редакторами львівських ЗМІ.

Турянський повідомив, що він зараз вивчає це питання і буде готовий чітко сформулювати по ньому свою позицію на 100 днів свого перебування на посаді голови Львівської ОДА.

«Я це питання вивчаю, воно непросте. Це питання, з одного боку, нашої енергонезалежності. Україні було би добре мати газ зі сланцевих родовищ. З другої сторони, треба врахувати екологічні ризики. Громада повинна визначити для себе робимо це ми чи ні. Думаю, що на мої 100 днів в мене буде чітка позиція по цьому питанню» , - сказав Турянський.

Нагадаємо, у 2013 році Україна підписала з компанією Chevron та ТОВ "Надра Олеська" угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.