Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

шахта

vkurse.ua

Субота, 11 жовтня 2014, 20:58

Міненерго планує збільшити видобуток вугілля на Львівщині в 2015 р. на 25%

шахта

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує в 2015 р. збільшити на 25% видобуток вугілля у Львівській області.

Про це повідомила прес-служба міністерства. 

"Якщо в 2014 р. у Львівській області ми очікуємо 1,6 млн тонн вугілля, то ми бачимо, що в наступному році зможемо добути близько 2 млн. тонн. Це буде приріст для енергетики в цілому. Ми кожній шахті будемо приділяти увагу, щоб їх робота була якомога ефективнішим", - заявив заступник міністра енергетики Юрій Зюков.

Враховуючи складну ситуацію на підприємствах Луганської та Донецької областей, розвитку Львівського вугільного регіону приділяється особлива увага.

Заступник міністра підкреслив, що зараз існує завдання зробити шахти ефективними і самодостатніми.

"Тобто вкладати в неї на якомусь етапі - рік, два, три, - бюджетні кошти, але щоб вона потім вийшла на самоокупність... Наше завдання - відійти від хибної практики дотацій та зробити вугільну галузь ефективною", - зазначив Зюков.

Нагадаємо, Україна втратила 70% видобутку вугілля через військові дії на Донбасі.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.