Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

свічка

pstgu.ru

Понеділок, 13 жовтня 2014, 12:07

Поляки пом'януть співвітчизників на львівських цвинтарях

свічка

Поляки організовують збір лампад, які запалять на День усіх святих на львівських цвинатрях, де спочивають їхні співвітчизники

Збір лампад, що на День усіх святих запалають на Личаківському цвинтарі, Меморіалі львівських орлят та на Яновському військовому цвинтарі у Львові розпочався на Польському телебаченні (Telewizja Polska) у Ряшеві та кільканадцятьох містах Підкарпаття, інформує Польське радіо.

Збірка триватиме до кінця жовтня. Акція «Світло пам’яті» є спільним заходом Польського консульства у Львові, Польського радіо Львів та Телебачення Ряшів. Цього року у ній бере участь також і Польське радіо Ряшів», - повідомила одна із координатором акції Беата Воланьска з TVP у Ряшеві.

Вона додала, шо в акції беруть участь учні, студенти, «кресові товариства» та харцерські організації. Окрім Ряшева лампади збиратимуть у Перемишлі, Тарнобжеґу, Ярославі, Тичині та Ґлоґові Малопольському. «Минулого року нам вдалося зібрати понад 50 тисяч лампад. Сподіваюся, що цього року їх буде щонайменше стільки ж», - зазначила координатора.

Воланьска нагадала, що в Україні немає звичаю запалювати свічки на могилах 1 листопада. «Кілька років тому на Личакові, або на Яновському цвинтарі, де спочиває кількадесят тисяч померлих, тільки на деяких польських могилах горіли лампади», - зауважує вона.

«Поляки зі Львова можуть запалити лампади на усіх польських могилах. Свічки палають також на могилах українців, росіян та вірмен», - зазначила Воланська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.