Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

зустріч у Винниках

Понеділок, 13 жовтня 2014, 13:08

Людина завжди права у конфлікті з державою, – екс-віце-прем'єр

зустріч у Винниках

У Винниках двадцять п’ять сімей вже понад два десятки років не можуть отримати виділені їм колись земельні ділянки.

На папері ці наділи існують і вони їхні, а користуватися ними містяни не можуть. На шляху до отримання землі стоїть чимало перешкод. Люди вже вкотре прийшли до винниківської міської ради аби нагадати про свою проблему та сказати, що все ж чекають на її вирішення.

«Це приклад катастрофічної ситуації відношення місцевої влади до людини. За це має бути не тільки адміністративна відповідальність, але й велика моральна відповідальність. Люди поневіряються більше двадцяти років, тому що ніхто і не збирався, і не хотів вирішувати їхню проблему. Проблему людини має вирішувати держава чи місцева влада. Бо це для неї абсолютний пріоритет. Якщо є конфлікт між людиною і державою, то завжди права людина»,- вважає колишній віце-прем’єр України Іван Васюник, запрошений на громадські слухання цього питання.

Понад годину гострих дискусій - й шлях до розв’язання проблеми знайшли. І вже за півроку-рік можна буде поставити крапку в земельному конфлікті, що тягнеться десятиліттями.

«В тому і полягає відповідальність кожного з нас. Кожен з нас відповідальний за рішення проблеми, що стосується як держави, так і безпосередньо нас. Треба тільки не падати духом, треба об’єднуватися. І тоді ми всі свої справи зробимо, - від маленької справи виділення землі, ремонту садочка, до нашої великої державної української справи. Бо ніхто за нас їх не зробить», - переконаний Іван Васюник.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.