Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Іван Васюник

tsn.ua

Понеділок, 13 жовтня 2014, 12:31

Для двох українських майданів натхненням став приклад УПА, – Іван Васюник

Іван Васюник

Винниківське міське товариство «Просвіта» запросило мешканців міста на урочистості з нагоди 72-ї річниці створення Української Повстанської Армії.

У залі культурного центру «Дозвілля» для містян виконували повстанські та народні пісні, дякували воякам УПА. Привітати винниківчан зі святом прийшов і колишній віце-прем’єр України, голова Львівського товариства у Києва Іван Васюник.

«Приклад УПА став натхненням для двох українських майданів. Ми стояли стіною, бо за нами була пам'ять, що ми вартуємо, що ми є гідними незалежності. Бо УПА була цьому якнайкращим підтвердженням. Нині, ми, українці, утверджуємося в своїй хаті, від Сяну до Дону. Утверджуємося двома словами вітання і двома словами відповіді. Цими святими словами: Слава Україні - героям слава! Наш дух і наша правда пішли далеко на схід, і там відроджується, здається, затлумлена на завжди українська сила. Ми відроджуємось і постаємо як оновлена українська європейська нація», - звернувся до присутніх Іван Васюник.

З часів Хмельницького Україна не знала величнішого здвигу, аніж повстання УПА. Світ і досі не може усвідомити розміри цієї події. Тоді український народ всупереч всьому повстав за свої права. Багато людей впало на полі бою, ще більше потрапили в концтабори і на поселення. Проте це стало фундаментом для відновлення української державності в 91-му році.

«Солодко померти за Вітчизну! - казали стародавні римляни. Але ми, українці, знаємо, що часто буває дуже гірко жити в Батьківщині, коли вона колонізована, коли на її чолі маріонетковий уряд, коли питання збереження і розвитку української культури, української мови ігноруються тими, хто мав би за це відповідати. Тому, ми мусимо бути відповідальними у нашому виборі. Бо ніхто, крім нас, українців, не зробить за нас нашу справу. Будьмо згуртовані», - закликав винниківчан колишній віце-прем’єр України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.