Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

бандура

foto-historie.blogspot.com

Понеділок, 13 жовтня 2014, 14:20

Львівська філармонія проведе концерт приурочений Святу Покрови

бандура

У вівторок, 14 Жовтня о 19:00 год. у Львівській філармонії на концертно-театральному дійстві прозвучать пісні часів війська Запорізького, Українських Січових Стрільців та УПА, а також пісні сьогодення. 

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

Пісні виконають бандурист, народний артист України Остап Стахів та Львівський муніципальний хор «Гомін» під керівництвом Руслана Ляшенка. Також на концерті буде представлено бойовий гопак під керівництвом Володимира Куцана. Режисер та ведуча концерту Катерина Трачук. Частину зібраних коштів від концерту буде перерахована на підтримку Української Армії.

Кілька легенд, що описують свято Покрови. За однією із легенд, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Жителі столиці Візантії молилися до Богородиці з проханням про порятунок. І Діва Марія, за оповіданнями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги не мали змоги побачити цих людей. Як відомо із деяких джерел, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.

За іншою із версій, інспірацією для свята стало видіння Андрія юродивого під час облоги Константинополя військами агарян. Пресвята Богородиця з'явилася мешканцям міста у храмі та прийняла їх під свій захист покров. Після цього війська противника відступили, а місто врятували.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.