Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Степан Полторак

unian.net

Понеділок, 13 жовтня 2014, 14:44

Порошенко визначився з кандидатурою міністра оборони

Степан Полторак

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Степана Полторака на посаду Міністра оборони.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з кандидатом Глава держави відзначив високі організаційні здібності та авторитет, яким користується командувач Національної Гвардії України генерал-полковник Степан Полторак. «Для мене основною була ваша професійна і патріотична позиція, порядність, рішучі кроки з розбудови фактично з нуля системи Національної гвардії, дисципліна у військах, твердий бойовий дух», - сказав, звертаючись до Степана Полторака, Президент.

Президент зазначив, що вагомим аргументом при прийнятті рішення для нього став авторитет С.Полторака серед військових. «Я поспілкувався з генералами, зустрівся з простими бійцями, з комбатами. Бесіди з ними переконали мене в правильності мого вибору», - сказав Петро Порошенко.

За словами Глави держави, сьогодні українська армія перебуває в нових умовах. «Ми реалізуємо Мирний план, будуємо потужну, глибоко ешелоновану оборону України, перебудовуємо системи забезпечення і логістики війська. На кардинально іншому рівні ставляться питання міжнародної співпраці, включаючи військово-технічну і військову співпрацю з нашими партнерами з ЄС, США та інших країн світу», - відзначив Президент.

Степан Полторак на зустрічі з Президентом подякував за довіру і відзначив, що для нього є великою честю очолити Збройні Сили в такий складний для країни час. "Сильна армія є гарантом миру, і я зроблю все можливе для того, щоб наша армія була дійсно міцною, швидкою, продуктивною, підготовленою і технічно оснащеною", - заявив Степан Полторак.

Президент також повідомив, що ввечері на нараді з керівниками депутатських фракцій та груп напередодні засідання Верховної Ради 14 жовтня, на якому очікується розгляд низки важливих для країни законопроектів, він наполягатиме на ухваленні в цілому запропонованого ним Закону про антикорупційне бюро, який допоможе подоланню корупції, зокрема і в армії.

Степан Тимофійович Полторак — український військовий діяч, командувач Національної гвардії України, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України, генерал-полковник, кандидат педагогічних наук, доцент.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.