Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Йосиф Ситник

Понеділок, 13 жовтня 2014, 18:05

На Львівщині приховано знищують підприємства, – Ситник

Йосиф Ситник

Сьогодні у Львові відбулася прес-конференція "Про приховане знищення промислових підприємств Львівської області. Стан та перспективи подальшої ефективної їхньої діяльності" за участю першого заступника голови ЛОДА Йосифа Ситника.

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник.

Наприклад, підприємство «Універсальна Бурова Техніка» простоює з січня 2014 року, власник – росіянин, який не має наміру налагоджувати роботу підприємства.

«Зрозуміло, що тут можуть бути залучені чинники політичні, оскільки іноземний власник має у своєму розпорядженні аналогічні заводи у Російській Федерації. Останнє сприяє тому, щоб підприємство було знищене», - зазначає Ситник.

Якщо в попередні роки кількість робітників на заводі була 1700 осіб, то на сьогодні – 900 осіб. Підприємство є унікальним тим, що воно єдине виробляє техніку для буріння, тому в нього є конкуренти в Росії, Білорусі, Китаї, Америці, розповів посадовець.

За словами Ситника, дивним є факт, що уже визначений банкрутом ТОВ "Львівські Автобусні Заводи" у червні 2012 року бере позику у невідомої іноземної компанії 50 млн доларів на 10 років з 11% річних.

"Львівський завод «Автонавантажувач» є засновником іншого підприємства «Львівський локомотиворемонтний завод» , але там також важкий стан, на робочих місцях працюють по 5-9 осіб. У зв’язку з цим надходили листи від робочих, що обладнання заводів вивозиться і продається за безцінь, а також є заставне майно. Після перевірок вищезгаданих підприємств виявилося, що вони знаходяться на обліку в Яворівському відділенні Городоцької Податкової Адміністрації", розповів заступник голови Львівської ОДА.

За словами Ситника, жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» та стрийський завод «Стрий-Авто» також знаходяться на межі знищення, і це далеко не повний список.

Ситник також запропонував перенести на Львівщину захоплені «Луганський патронний завод» та Донецьке підприємство «Топаз», посилаючись на безпечне розташування, а також на науковий і інженерний потенціал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.