Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

підприємства львівщини

gazeta.dt.ua

Вівторок, 14 жовтня 2014, 10:00

Ситник пропонує націоналізувати доведені до банкрутства заводи на Львівщині

підприємства львівщини

На Львівщині, із-за численних звернень трудових колективів щодо доведення заводів до банкрутства, перший заступник ОДА Йосиф Ситник надіслав листи у Фонд державного майна України, Верховну Раду та Кабмін з метою повернути підприємства у державну власність. 

Про це він повідомив 13 жовтня під час прес-конференції, інформує прес-служба ВО "Свобода".

«Працівники заводів неодноразово зверталися до ОДА з вимогою вжити заходів і зреагувати належним чином на доведення підприємств до банкрутства, штучного зупинення їхньої виробничо-господарської діяльності, а також зменшення обсягів виробництва, і навіть багаторічного простою», – додав він.

Ситник зазначив, що йдеться про такі підприємства, як: Львівський автобусний завод (ЛАЗ), ПАТ «Львівсільмаш», ВАТ «Львівський завод «Автонавантажувач», ВАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат», ТОВ «Універсальна бурова техніка», ВАТ «Стрий-Авто».

Посадовець додав, що скерував низку листів-звернень до центральних виконавчих органів влади з метою з’ясування причини зупинки заводів, встановлення їх реальних власників та частки держави у статутному капіталі, боргових зобов’язань тощо, з метою подальшого відновлення їхньої господарської діяльності.

«Я вважаю, що ми не можемо все «кидати» на те, що якось воно само врегулюється законами ринку і, можливо, у якомусь році знайдеться ефективний власник. Це є унікальні підприємства для Львівщини, які займають великі площі, мають величезну інфраструктуру, зокрема оборонного значення, мають унікальне обладнання, на цих підприємствах працювали тисячі осіб. Попередні власники, які впродовж 1995-2010 років приватизували ці заводи, перепродавали їх та дробили, перереєстровуючи в офшорах, вивозили капітали, які є сьогодні для держави втрачені», – повідомив Ситник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.