Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

progolovne.ck.ua

П'ятниця, 15 червня 2012, 11:07

КОД затвердив першу четвірку своїх претендентів у кандидати-мажоритарники на Львівщині

Вчора, 14 червня, Львівський Комітет опору диктатурі (КОД) на своєму засіданні роглянув і затвердив чотирьох претендентів у кандидати в народні депутати по мажоритарним округам на Львівщині.

Серед претендентів в кандидати, які були заслухані,  – Дмитро Добродомов, Ростислав Новоженець, Степан Середа  та Володимир В`язівський. Всі заслухані кандидати погодились виконати вимоги КОДу, отож після тривалого обговорення їхні кандидатури були затверджені присутніми. Найбільше зауважень було висловлено на адресу Дмитра Добродомова. 

Дмитро Добродомов претендує на висування кандидатом у Сихівському в.о. м. Львів, Степан Середа - у Залізничному в.о. м.Львів, Володимир В'язівський - у Сокальському в.о. Натомість, де балотуватиметься Ростислав Новоженець, не знають навіть в самому КОДі.   

Серед інших питань, які розглянули на засіданні, – аналіз віча на захист української мови, проведеного КОДом 10 червня, та розгляд пропозицій щодо покращення роботи, а також створення робочої групи, яка має визначитись з вимогами до претендентів на єдиного депутата від КОДу до Верховної Ради.

Обговоривши організаційні моменти збору людей на віче, зокрема, проблеми із роздачею флаєрів, кодівці перейшли до майбутніх дій щодо ухвалення закону про мову, що найближчим часом має відбутись в парламенті. Визначили, що координатором з організаційних питань і надалі залишається депутат Львівської облради і голова товариства «Просвіта» Ярослав Пітко.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція "Батьківщина" також завершує узгодження кандидатур мажоритарщиків. Їх висування на Львівщині узгоджується з ВО "Свободою". Натомість зараз очікується, що Об'єднана опозиція "Батьківщина" сьогодні-завтра укладе угоди про співпрацю на виборах ще з 3-4 партіями, серед яких "Громадянська позиція" та "Європейська партія".  

Комітет опору диктатурі (КОД) — політичне об'єднання, утворене 5 серпня 2011 року, до складу якого увійшли парламентські й опозиційні на той час політичні партії «За Україну!», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», «Батьківщина», «Фронт Змін», Партія захисників Вітчизни, Європейська партія України, КУН, НРУ, УСДП «Наша Україна», «Народна самооборона»,УРП, УНП, «Пора», ПРП, РХП, Українська партія та громадські об'єднання «Зарваницька ініціатива», «Жінки за майбутнє», «Пам'ять Народу» та інші, що підписали Меморандум про узгодження спільних опозиційних дій і недопущення політичних репресій в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.