Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

3-й батальйон територіальної оборони

прес-служба ЛОДА

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:46

Ротацію особового складу 3 батальйону тероборони Львівщини проведуть до кінця листопада

3-й батальйон територіальної оборони

Генштабом Збройних Сил України заплановано провести ротацію особового складу 3 батальйону територіальної оборони Львівщини до кінця листопада 2014 року.

Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони, передає прес-служба Львівської ОДА.

«3 батальйон територіальної оборони з 09.07.2014 року переданий в оперативне підпорядкування керівнику антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. У той же час, враховуючи тривалий строк виконання завдань в зоні проведення антитерористичної операції, Генеральним штабом Збройних Сил України заплановано провести ротацію особового складу батальйону до кінця листопада 2014 року», – сказано у відповіді Міноборони.

На прохання родичів військовослужбовців 3 батальйону, Львівська ОДА також звернулась до Міноборони за роз’ясненням з приводу визначення юридичної адреси. «Батальйони територіальної оборони не мають пункту постійної дисклокації, їм визначається лише місця формування (розформування) та виконання бойових завдань», – йдеться у відповіді Міноборони.

Як повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук, із відповіддю, яка надійшла з Міноборони, він ознайомив представників матерів та родичів військовослужбовців. “Ми відкриті до спілкування із рідними військовослужбовців, і реагуємо на усі їх звернення у межах компетенції Львівської ОДА. Тому на сьогодні немає жодних підстав вдаватись до таких крайніх методів як перекриття доріг, що паралізує рух у центрі Львова”, – зазначив Володимир Харчук.

Нагадаємо, 1 жовтня голова Львівської ОДА Юрій Турянський зустрівся представниками матерів та родичів солдат третього батальйону територіальної оборони Львівщини. Оскільки питання ротації війських не є в компетенції Львівської ОДА, керівник Львівщини звернувся із відповідним листом до Міністерства оборони України.

«Жодних військових завдань я не можу ставити перед батальйоном. Третій батальйон знаходиться у підпорядкуванні вищого військового керівництва, а не голови ОДА», – пояснив Юрій Турянський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.