Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.credo-ua.org

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 19:04

В Україні спостерігається зростання жіночої еміграції

Доцент кафедри психології ЛНУ ім. Франка, голова Асоціації гештальт-терапїї в Україні Лариса Дідковська констатувала тенденцію зростання жіночої еміграції.

Про це вона повідомила на науково-практичному семінарі на тему еміграції.

"Основа психічного здоров'я - адаптація.Люди адаптовувалися у концлагері, в умовах війни, тому для української нації це достатній ресурс адаптаційних можливостей. Всі ми пам'ятаємо, що в часи 1 та 2 хвилі еміграції люди були вимушені адаптуватися, аби виживати. Яка біда, на жаль є зараз: перша, друга, третя трудова міграція були природними, тобто чоловічими, бо завжди чоловік їхав добувати їжу, гроші, землі або боронити сім'ю. Тому у часи Франка і Стефаника чоловіки емігрували, а жінки залишалися і опікувалися потомством, старим поколінням та іншими членами сім'ї. Зараз ми маємо першу серйозну біду: сучасна трудова еміграція є жіночою. Це дуже деструктивно для сім'ї, ідея стабільного, безпечного гнізда, де має бути жінка-берегиня-мати, на жаль, зруйнована" - зазначає Лариса Дідковська.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.