Варіанти,  15 червня 2012

КОД «допитав» Дмитра Добродомова

Вчора, 14 червня, на засіданні Комітету опору диктатурі заслухали одного з претендентів у кандидати в народні депутати – генерального продюсера телекалу ZIK Дмитра Добродомова.

 

Бесіда генерального продюсера телеканалу ZIK з кодівцями проходила в режимі "запитання-відповідь". 

Після того, як Дмитро Добродомов з’явився в Комітеті опору диктатурі, виплив цікавий документ, де був перелік прізвищ людей, яких влада пропонує як своїх кандидатів, в тому числі там було кілька людей, які зараз претендують бути кандидатами у народні депутати від КОДу. В тому числі було і Ваше прізвище. Тому мене цікавить, чи були з цього приводу якісь розмови з Вами, чи були пропозиції для Вас бути депутатом від чинної влади?

Пропозиції були, але я їх відразу відсік. Можливо ви бачили, в День журналіста ми говорили про це привселюдно в передачі «Хто тут живе?».

Чи правда, що Ваші діти вчаться в російських школах?

По-перше, діти в мене мають канадські паспорти. Напевно, багато хто про це знає. Таким чином я належу до людей, що виконують обіцянки влади повернути українців з-за кордону в Україну. По-друге, моя донька з шести років (їй зараз 12) перебуває в пластунах. Так, діти вчаться в російськомовній школі, це 45-та львівська школа, яку я сам закінчував свого часу. Три випускники цієї школи на останній олімпіаді з української мови зайняли перші місця. Це так, до слова. Щоправда, я не зовсім розумію, яке значення має ця інформація, хоч і свідомий того, що в подальшому ці питання будуть підніматись неодноразово. Адже всі пам’ятають вибори Віктора Андрійовича і гасло «Віктор Андрійович, Ваша дружина – американка». Моя дружина, до речі, відмовилась від канадського громадянства на користь українського. Я б ходів подивитись хоча б на одного канадця українського походження, який вчинить так само.

Ви, звісно, впливаєте на редакційну політику газети ZIK?

Я відповідальний за неї.

Тоді моє запитання полягає в наступному: в одному з випусків на одній сторінці газети була реклама Медведчука, на іншій – матеріал Королівської, а на третій – інтерв’ю з Пилатом. При чому в останньому була така фраза: «Коли я побував в націоналістичному середовищі, я побачив багато моральних виродків». Що Ви можете на це сказати?

Я думаю, всі знають історію Льоші Мерседеса. Далі про націоналістів, сподіваюсь, можна не продовжувати. Не потрібно плутати редакційну політику видання з політичною рекламою.

Яка сума буде значитись у Вас у декларації про доходи за 2011 рік?

Це буде 70 тис. грн.

Цимбалюк пропонував Вам іти депутатом від Партії регіонів?

Так, проте я відмовився.

А Ви можете сказати, чому така пропозиція надійшла саме до Вас?

Не знаю, нічого не можу на це відповісти.

Ви йдете як самовисуванець, чи готові ви згодом примкнути до якоїсь політичної сили?

Готовий.

Тобто ви готові примкнути навіть до тієї політичної сили, яка зараз не є опозиційною?

Ні, йдеться лише про опозиційні сили.

Ви працювали головним редактором газети «Інформатор»?

Відповідальним редактором.

Яке відношення до цієї газети мав Петро Писарчук?

Він був власником 49-ти відсотків акцій газети.

Наскільки ця людина впливала на редакційну політику газети і конкретно на Вас як на відповідального редактора?

Не впливала жодним чином, більше того «Інформатор» я продав «Південному» ще два роки тому.

Ви зараз входите в медіа-холдинг Димінського. Наскільки Димінський впливає на політику телеканалу ZIK і на Вас як головного редактора?

Ви можете бачити це на телеканалі – жодним чином не впливає.

Але ж ми бачимо, що на телеканалі і в газеті з’являється джинса.

Будь ласка, не плутайте джинсу і політичну рекламу.

Тобто, Ви хочете сказати, якщо Партія регіонів замовить Вам політичну рекламу, Ви її надрукуєте?

Так.

Чи готові Ви, в разі потреби, підписати угоду с Комітетом опору диктатурі, що у випадку, коли Ви станете кандидатом у депутати Верховної Ради, скласти із себе депутатські повноваження, якщо ви зміните свою політичну орієнтацію?

Готовий підписати кров’ю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.