Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

uadoc.ucoz.com

П'ятниця, 15 червня 2012, 13:13

Рівень жорстокості та насилля над дітьми в сім'ї на Львівщині зріс на 10%

Рівень жорстокості та насилля над дітьми та підлітками у сім'ї на Львівщині за останній рік зріс на 10%. Про це повідомили сьогодні на засіданні колегії прокуратури Львівської області.

Найгіршою є ситуація в Сихівському та Залізничному районах, в Червонограді та на Яворівщині. Основниими причинами насилля в сім'ї вважаються алкоголізм та безробіття. Дуже часто жертви не звертаються по допомогу, оскільки не вірять в її ефективність або не знають куди їм звертатися.

Працювати зі скривдженими повинні соціальні служби, та вони не мають права насильно змушувати сім'ю до допомоги. Саме за допомогою профілактичних розмов та зустрічей служби захисту повинні знаходити проблемні сім'ї та переконувати їх в потребі допомоги. За кількістю звернень до правоохоронних органів з приводу насилля Львівщина займає 11 місце.

В зв'язку з проблемою насилля в сім'ї, зростає і рівень злочинності серед підлітків.

Найгірша ситуація із злочинністю серед підлітків у Яворівському районі, Бродівському та Сихівському районах. «Ріст злочинності неповнолітніх говорить лише про недостатню профілактичну роботу», - наголосив прокурор Львіської області Олег Василенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.