Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

підземний паркінг

autonews-ua.info

Вівторок, 21 жовтня 2014, 11:46

Перед університетом Франка планують облаштувати підземний паркінг

підземний паркінг

У Львові планують облаштувати підземку парковку, і найбільш ймовірним місцем для неї є вулиці Університетська, адже поряд знаходяться два університети та інші державні установи.

Про це йшлося на робочій зустрічі представників міської влади Львова та потенційних інвесторів, інформує прес-служба Львівської міськради.

Як пояснив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій міськради Сергій Кіраль, згідно з проектом підземного паркінгу, площа перед Університетом має стати повністю пішохідною. Вулиці навколо Університетської – Листопадового Чину, Січових Стрільців, Крушельницької – повинні звільнитися від масиву транспорту, який там сьогодні припаркований і створює величезні проблеми як для руху транспортних засобів – зокрема, великогабаритних тролейбусів та автобусів, велосипедів, так і для руху пішоходів, які не можуть вільно пересуватися, коли навколо всі хідники заповнені приватними транспортними засобами.

«Це певне відображення загальної тенденції розвитку європейських міст, коли навколо центральної частини створюється мережа вловлюючих» паркінгів. Тобто, якщо у вас є певні справи в місті, ви не їдете в сам центр, а паркуєтесь поблизу», – додав Сергій Кіраль.

Як відзначив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Віктор Щир, підземна парковка на вул. Університетській може бути дещо неконкурентоздатною, порівняно зі звичайними. 

«Насправді, підземний паркінг – це дуже перспективно для Львова. Проте, щоб стимулювати використання його мешканцями, потрібно рухатись європейським шляхом, коли підземний та наземний паркінги відрізняються за ціною у кілька разів», – зазначив Віктор Щир.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.