Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт доріг

ye.ua

Вівторок, 21 жовтня 2014, 14:05

Дорогу Львів-Самбір-Ужгород ремонтуватимуть турки

ремонт доріг

ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" виграло два тендери на ремонт автотраси Н 13 "Львів -- Самбір -- Ужгород" і автодороги до пункту пропуску "Смільниця" (кордон України з Польщею) у Старосамбірському районі. 

Турки зароблять на цьому близько 50 мільйонів, пише інтернет-видання "Княжий Самбір".

Відповідно до першого з тендерів на поточний ремонт автотраси Н 13 "Львів -- Самбір -- Ужгород", підприємство з турецькими інвестиціями займеться холодним фрезеруванням на глибину 2 см відрізку загальною площею 108 054 м2, влаштуванням вирівнювального шару асфальтоукладальником, ямковим ремонтом асфальтобетонного покриття без розламування старого покриття площею ремонту до 3 м2, при товщині шару до 60 мм (10805,4 м2), влаштування верхнього шару покриття товщиною 6 см із гарячої асфальтобетонної суміші асфальтоукладальником (108 054 м2).

На це "онурівці" мають час протягом 2015 року, а отримають 32,5 мільйона гривень.

Такий же термін фірма з турецькими інвестиціями має і для того, щоб відремонтувати 30-кілометрову автомобільну дорогу Т 1401 від КПП "Смільниця" через Хирів і Стару Сіль до Старого Самбора. Цей ремонт, який також є поточним, обійдеться замовнику -- Службі автодоріг -- у 15 мільйонів гривень з лишком.

Нагадаємо, що на початку вересня більше сотні мешканців містечка Хирів (Старосамбірський район) перекривали дорогу до "Смільниці" з вимогою її ремонту. Трасу до кордону мали ремонтувати ще у межах підготовки до Євро-2012, проте робіт тоді так і не виконали.

Також поляки хочуть відремонтувати дорогу від пунктів перетину кордону в Шегинях і Смільниці до міста-курорту Трускавець. А ці обидві автодороги пролягають через Самбір. Партнери Трускавця у Польщі висловили зацікавленість проектом ремонту доріг від пунктів пропусків Шегині та Смільниця до міста-курорту. Про це повідомив заступник міського голови Трускавця Юрій Яворський, який очолював делегацію Трускавця на Днях Вишеградської культури, що проходили в польському місті-партнері Ясло. Бурмістр міста Анжей Чернецький запевнив очільника трускавецької делегації в тому, що Ясло готове прийняти активну і посильну фінансову участь в цьому проекті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.