Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дубневич

facebook.com/Dubnevych

Середа, 22 жовтня 2014, 14:48

Брати Дубневичі застосовують непрямий підкуп на своїх округах, – комітет виборців України

Дубневич

Кандидати від Блоку Петра Порошенка, Богдан та Ярослав Дубневичі, що ідуть по 118 і 120 виборчих округах, намагаються підкупити виборців черговими обіцянками.

Про це сьогодні, 22 жовтня, на прес-конференції заявила Соломія Саврук, виконавчий директор Львівської обласної громадської організації Комітет виборців України.
 
Під непрямим підкупом комітет вважає підписання певних угод з групами людей чи цілими громадами, в яких кандидат обіцяє у разі перемоги певні вигоди і гарантії регіону.
 
"Так як і в 2012 року кандидати апелюють до підкупу цілих громад. Вони обіцяють ремонтувати дороги чи школи. Низка кандидатів підписують публічні угоди з цілими громадами. В них вони обіцяють, ставши народними депутатами, виконати ті чи інші зобов'язання: покращити фінансовий стан регіону чи покращити якість доріг, чи будь-які інші обіцянки, котрі можна класифікувати як непрямий підкуп," -  йдеться у коментарі Саврук.
 
Згодом вона додає, що такі угоди укладаються від Благодійного фонду Богдана та Ярослава Дубневичів. Комітет виборців України вже має зразки підписаних таких угод. А самі кандидати і надалі продовжують цим займатись.
 
Також до непрямого підкупу комітет виборців України зараховує публічну допомогу АТО.
 
Проте, комітетом виборців України випадків прямого підкупу не зафіксували.
 
 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.