Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

класична музика

telegraph.co.uk

Четвер, 23 жовтня 2014, 11:10

Львівська філармонія запрошує на польсько-український концерт класичної музики

класична музика

У Львівській філармонії в рамках польсько-українських молодіжних зустрічей слухачі зможуть насолодитися різноплановою музикою композиторів різних генерацій.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

Серед виконавців – гітаристи Анна Хорожичевська, Андріан Фурмакєвіч, Войцєх Юркєвіч, Кароль Мрук, піаніст Радослав Собчак, скрипалька Марта Бура, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Сергія Хоровця.

Яскравий «Андалузький концерт для чотирьох гітар з оркестром» (1967) іспанського композитора Хоакіна Родріго, що відкриватиме концерт, перенесе слухачів у країну із гарячим сонцем та морем. Тричастинний твір у основі має поєднання імпресіоністичної іспанської гітарної музики з елементами впливу бароко.

У основі концерту – запальна мелодія іспанського спрямування, характерні танцювальні ритми, котрі імітують національний інструмент Андалузії – кастаньєти. 

Одним із найяскравіших музичних дарунків, котрі будуть виконані на музичному вечорі – «Рапсодія в стилі блюз» Джорджа Гершвіна. Цей твір дав Гершвіну величезну популярність, славу і багатство. На прем’єрі побувало багато відомих музикантів, зокрема Ігор Стравінський та Сергій Рахманінов. 

Блюзова мелодія, що лежить в основі – проста, пластична й не позбавлена внутрішнього логічного сенсу. Сам Гершвін ототожнював свій твір із «поїздом та його механічними ритмами». Енергетична та стрімка тема рапсодії проходить по черзі усіма групами оркестру.

Концерт відбудеться у суботу, 25 жовтня, 2014 року 18:00 годині у Львівській філармонії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.