Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ратуша

helpintourism.com

Четвер, 23 жовтня 2014, 20:49

Львівська влада – учаснику АТО: у місті немає землі

ратуша

Одному з учасників АТО на лист-звернення про надання земельної ділянки Департамент містобудування Львівської міськради відповів, що земельних ділянок немає.

Про це учасник АТО повідомив на пленарному засіданні Львівської міськради.

"Згідно указом президента будь-хто, хто приймав участь у бойових діях має право на земельну ділянку на території, яку він вибере. Я вибрав ділянку у місті Львові, в Шевченківському районі, по якому я був призваний. Департамент містобудування львівської міської ради на моє звернення від 25 вересня відповів, що Львів розширюється,а землі у них нема. Я зараз у формі - я щойно з похоронів. Два метри землі ви маєте, а земельної ділянки - ні?" - йшлося у зверненні учасника АТО з 24-ої механізованої бригади.

Водночас, в.о. начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради Сергій Коровайчик на сесії Львівської міськради зазначив, що наразі в депратамент містобудування надійшло понад 600 заявок на виділення земельних ділянок на інивідуальні житлові будинки. 

"Люди, які хочуть отримати земельну ділянку під індивідуальне житлове будівництво, такі звернення ми скеровуємо в ОДА, яка в межах Львівської області буде підшуковувати земельні ділянки. Якщо людина має бажання отримати квартиру у Львові, місто знаходить ряд земельних ділянок під багатоповерхове житлове будівництво, і маючи певні кошти, в тому числі, з залученням державних коштів, будуть будуватись такі будинки і ця людина буде мати право претендувати на квартиру в даній будівлі. Зараз департамент містобудування визначив ділянку в районі Підголоско для багатоповерхового житлового будівництва", - зазначив Сергій Коровайник.

Нагадаємо, що згідно з указом президента, право на земельну ділянку мають сім'ї загиблих, постраждалі і поранені в АТО, а також безпосередні учасники бойових дій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.