Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іван Павло Другий

zik.ua

Неділя, 26 жовтня 2014, 16:26

Мощі Івана Павла ІІ виставлені для почитання у Львові протягом десяти днів

Іван Павло Другий

Мощі Святого Івана Павла ІІ будуть виставлені для почитання у Львові впродовж 10 днів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

У рамках святкування 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, сьогодні, 26 жовтня, до Львова привезли мощі св. Івана Павла ІІ. Мощі привезли із Кракова до Львова на прохання Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука і виставили для привселюдного почитання у Соборі Св. Юра об 11.00 год., під час Богослужіння з нагоди завершення зустрічі східних католицьких ієрархів Європи, яка триває зараз у Львові.

Мощі будуть виставлені для почитання впродовж 10 днів. Собор Св. Юра відчинений щоденно з 7.00 до 20.00 год.

«Дорогі брати і сестри! Сьогодні ми зійшлися у цьому святому храмі для того, щоби вознести до нашого Господа молитву подяки за 25 років свободи нашої Церкви на рідних землях. Цей пропам’ятний листопад 1989 року став переломним моментом в історії Європи. Упав Берлінський мур, Господь почав змінювати історію поділеної Європи. 

У цей день, коли Україна вибирає своє майбутнє, коли вкотре мусить вибрати свободу і волю у Христі Ісусі, ми питаємо себе: «Що Господь Бог сьогодні через нашу Церкву хоче сказати Україні? Скільки похоронних процесій за вбитими Героями сьогодні прямує через брами наших міст і сіл? Скільки матерів сьогодні оплакує своїх дітей і з ними, начебто, втрачає своє майбутнє? Що сьогодні Церква має сказати цим матерям?». Ми відчуваємо, що сьогодні Бог несе нашому народові слово: «Не плач, бо Я з тобою». Той страх і непевність, які сьогодні переживає кожен з нас, Господь торкає своєю життєдайною десницею і перетворює їх на трепет перед Його всемогутньою присутністю між нами.

Сьогодні ми як ніколи повинні пережити у серці правду про те, що Господь навідався до свого народу. У Ньому є наша свобода, наше життя, наша надія, наше воскресіння. Нехай Всемилостивий Господь через нашу Церкву сьогодні висловить слово потіхи до свого народу», - звернувся Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук під час Божественної Літургії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.