Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

blog-mashnin.ru

П'ятниця, 15 червня 2012, 15:41

Тарифи на електроенергію для населення оптимізують із 1 липня

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, прийняла рішення оптимізувати тарифи на електричну енергію для населення з 1 липня шляхом підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт/год. на місяць. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

 Це дасть можливість наблизити тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня.

За результатами аналізу отриманої інформації від 40 ліцензіатів з постачання електроенергії за регульованим тарифом НКРЕ встановлено, що населення, яке споживає понад 800 кВт/год. на місяць, має велику кількість електроприладів та споживає електроенергію у великих обсягах. Середнє споживання електроенергії абонентами цього блоку складає в середньому 1 369 кВт/год. на місяць. Для порівняння, 12 млн. абонентів України споживає близько 75 кВт/год. на місяць, тобто у 18 разів менше.

Відповідно до зазначеного рішення НКРЕ, з 01.07.2012 побутові споживачі мають сплачувати за електроенергію, спожиту понад 800 кВт/год. на місяць, по 95,76 коп./кВт/год. (з ПДВ).

Зазначені зміни тарифів на електроенергію не поширюються на 99 % абонентів, у тому числі на: багатодітні сім'ї (сім'ї, які виховують 3 і більше дітей); прийомні сім'ї (сім'ї, які добровільно взяли на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей); дитячі будинки сімейного типу (сім'ї, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування); гуртожитки, дачні, дачно-будівельні кооперативи, гаражно-будівельні кооперативи, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи та/або товариства, житлово-експлуатаційні організації тощо; населення, яке споживає електроенергію до 800 кВт/год. на місяць та яке проживає у будинках, в яких відсутнє централізоване тепло- та газопостачання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.