Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська прокуратура

gazeta.lviv.ua

Вівторок, 28 жовтня 2014, 10:24

На Львівщині прокуроропад – люстровано Гошовського, Гураля та інших

львівська прокуратура

Генеральна прокуратура України звільнила прокурора Львівської області Миколи Гошовського в рамках закону "Про очищення влади".  

Про це йдеться в наказі Генпрокуратури України № 1460к.

Обов’язки прокурора Львівщини виконує заступник прокурора області Володимир Поліщук.

Іншим наказом Генпрокурора України від 23 жовтня 2014 року № 1461к старшого радника юстиції Гураля Володимира Дмитровича звільнено з посади першого заступника прокурора Львівської області у зв’язку з припиненням трудового договіру відповідно до п. 7-2 ст. 36 КЗпП України, передає прес-служба прокуратури львівської області.

Окрім того, за таких же обставин звільнено Андрія Палюха з посади прокурора Франківського району Львова, Богдана Татарина звільнено з посади прокурора Львова.

Ще одним наказом Генпрокурора Ігоря Ліуша звільнено з посади начальника відділу нагляду за додерженням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру пов’язаних з обмеженнях особистої свободи громадян прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, Миколу Гошовського було призначено прокурором Львівщини 15 липня 2014 року. До цього прокуратуру очолював Володимир Гураль, але коли призначили Гошовського, то його понизили до першого заступника прокурора Львівської області.

Проти Гураля громадськість влаштовувала ряд люстраційних пікетів, адже цому приписували участь у корупційних схемах. Зокрема, 7 березня 2014 року "Правий сектор" зірвав представлення новопризначеного прокурора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.