Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Павлів

Середа, 29 жовтня 2014, 13:57

Східна Галичина цілком готова до процесу євроінтеграції – Павлів

Володимир Павлів

Через свою історичну приналежність до Європи Східна Галичина має навички до самоврядування, а також має вищій рівень громадської свідомості, що демонструє готовність до євроінтеграції.

Про це розповів голова ГО «Європейська галицька асамблея» Володимир Павлів під час брифінгу сьогодні у Львові.

За словами Павліва, наразі президент, уряд, регіони говорять про необхідність децентралізації, бо це є більша відповідальність та можливості для регіонів, так чому б не не скористатися цією нагодою, щоб зайняти якесь лідерське місце в одному з важливих процесів.

«Очевидно, що індустріально розвинені регіони завжди будуть мати лідерство і наповненість бюджету, ми не є індустріальним регіоном, тому ми повинні використовувати інші сильні сторони – це є найбільша готовність до процесів інтеграції, - це показує, як голосують мешканці трьох областей східної Галичини, тут є найбільша підтримка для процесів інтеграції та участі в НАТО,  найвища активність громадян під час виборів, що показує вищій рівень громадянської свідомості.

Також Галичина, Закарпаття, Буковина, які були частиною старої Європи, мають навички місцевого самоврядування, ті регіони, які належали до Російської імперії не мають поняття про самоврядування. Це є наша сила та капітал, яким треба скористатися», – зазначає Володимир Павлів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.