Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Polish Urban Art

urbanspree.com

Четвер, 30 жовтня 2014, 10:36

Виставка Polish Urban Art відкриється у Львові

Polish Urban Art

31 жовтня відбудеться виставка урбан-арт мистецтва Polish Urban Art. Проект спрямований на презентацію і популяризацію польського міського мистецтва в Європі у стислій формі.

Виставка є безкоштовною і подорожує містами Європи, Грузії, Білорусії, інформує прес-служба Львівської міськради.

«З року в рік ми можемо спостерігати зростаючий феномен польського мистецтва у міському середовищі.
Польські художники вважаються тепер не тільки одними з найважливіших творців урбан-арту у світі, але й передусім у такій глобальній формі мистецтва, яким є стріт-арт – їм вдалося випрацювати свій впізнаваний і неповторний стиль. Стиль, котрий з однієї сторони вписується у найкращі взірці і практики сучасного польського мистецтва, з іншої має еманацію з найбільш безкомпромісної форми вуличної активності – графіті райтингу.

По закінченню проектів у Східній Європі, результати у формі виставок та дискусій, ми презентуватимемо в деяких з найбільш важливих міст на Європейській мапі стріт-арту і графіті - Берліні, Парижі та Стокгольмі. Підсумки проекту підіб'ємо у Brain Damage галереї (Люблін, Польща)», - розповіли організатори.

На майбутній виставці будуть представлені роботи деяких з найважливіших творців польського вуличного мистецтва: Autone, Chazme, Czarnobyla, EloMelo, EtamCru, Kamila Kuzko, Mata, M-City, Nawera, Penera, Proembriona, EloMelo, Pepe, Roberta Procha, Paw?aRy?ko, Sepe, Szczerbaka, Urana, Zbiokaтаінших.

Окрім цього, за словами організаторів, буде продемонстровано, як розвивалося мистецтво на польських вулицях виходячи з унікальних кадрів Едварда Харвіга 50-их років 20-го століття, закінчуючи великоформатними реалізаціями останніх місяців. Доповнюючи розповіддю про розвиток локальної польської сцени та її індивідуальний характер, котрий якнайкраще ілюструє вислів: «Графіті йде на схід».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.