Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

прикордонний рух

auto-kordon.com

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:56

Прикордонну зону з Польщею можуть розширити до 50 кілометрів, в яку потрапить Львів

прикордонний рух

Міністерство внутрішніх справ почало переговори про розширення малої прикордонної зони з Польщею, жителям якої не потрібні візи, з 30 кілометрів до 50-ти. 

Якщо вони завершаться успішно, в цю зону потрапить і Львів, заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, пише "Лівий берег".

"Я недавно зустрічалася з послом Польщі в Україні, і ми з ним говорили про те, що ми підійшли до того моменту, коли можна було б збільшити малу прикордонну зону, у якій громадяни могли б подорожувати без віз на таку саму відстань в Польщу. Це зараз 30-кілометрова зона вздовж кордону. Йдеться про те, щоб збільшити її до 50 кілометрів. Тоді громадяни, які проживають у Львові, зможуть без віз подорожувати до Польщі", - заявила вона в ефірі телеканалу БТБ.

"Зараз ми говоримо про те, що поляки за рік приймають у себе близько мільйона українців. Природно, це число може значно збільшитися. І також ми будемо працювати з іншими країнами, з якими у нас є угоди щодо малого прикордонного руху", - додала вона .

Нагадаємо, що з 15 жовтня Польща посилила умови подачі документів на візи. Тепер обов'язково вимагають довідку з роботи, виписку з банку і гарантійний лист сторони, що приймає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.