Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vap.aonb.ru

Четвер, 30 жовтня 2014, 15:25

Субсидії на газ для пільговиків скорочено на 40%, – посадовець "Львівгаз"

Споживачі пільгової категорії отримуватимуть менші розміри компенсацій за використання природного газу.

Про це розповів перший заступник голови правління ПАТ "Львівгаз" Володимир Король.

За словами Короля, такі зміни передбачені постановою Кабінету міністрів України від 06.08.2014 року № 409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування", яка набрала чинності з 1 жовтня 2014 року.

"Відтепер пільгові категорії споживачів зможуть отримати компенсації лише в межах норм, які були зменшені приблизно на 40%. Якщо пільговик використає газ понад цю норму, то решту йому доведеться сплачувати за повною ціною, яка до того ж була підвищена з 1 травня 2014 року.

Це може спричинити серйозне соціальне збурення та привести до накопичення боргів серед населення під час опалювального сезону. Адже на Львівщині до пільгової категорії відноситься більше 30% споживачів газу, апо Україні таких споживачів нараховується понад третину" – сказав Король. 

Нагадаємо, норми споживання газу на побутові потреби, у разі відсутності лічильників, зменшено для всіх споживачів, незалежно від користування пільгами чи субсидіями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.